Epte

EFFECTIEVE FYSIOTHERAPIE

EPTE op IJburg

EPTE staat voor Echogeleide Percutane Therapeutische Electrolyse.
Dit is een behandeltechniek die ontwikkeld is voor langdurige peesproblemen (tendinopathieën) waarbij onder echogeleiding een naaldje in het te behandelen gebied wordt gebracht. Een elektrische prikkel zorgt daarna voor het therapeutische effect.
In Nederland is het nog relatief nieuw en onbekend, in Spanje en Portugal wordt deze techniek al 10 jaar lang met succes toegepast.

Wanneer passen we deze behandeling toe?

EPTE kan toegepast worden bij langdurige klachten aan;

  • de kniepees (patellapees);
  • hielspoor (fasciïtis plantaris);
  • tenniselleboog (epicondylitis lateralis);
  • achillespees;
  • schouderpees (supraspinatuspees);

In de praktijk op IJburg en Zeeburg

Belangrijk om te weten is dat EPTE onderdeel is van een totaalbehandeling van peesklachten. Vooraf aan de behandeling wordt er eerst een volledig onderzoek van de bewegingsketen gedaan waarbij er onderzocht wordt op de mobiliteit en stand van gewrichten en of er wellicht myofasciale triggerpoints (spierknopen) aanwezig zijn. Dmv echografie wordt de kwaliteit van de pees in kaart gebracht en wordt er besloten en in overleg met de client of de klachten middels EPTE te behandelen zijn.
Tijdens de behandeling wordt onder echografische begeleiding een naald in de pees aangebracht. Hierna kan de electrolyse starten die gemiddeld 90 seconden duurt. Deze behandeling kan ongemakkelijk aanvoelen maar wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren.

© 2019 Fysio & Manuele Therapie ManualWorld
× Kunnen we U helpen?